• populier
  • populier
  • populier
  • populier
  • populier
  • populier
  • populier
  • populier
  • populier
  • populier
  • populier
Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)French (Fr)

Duurzame bosontgining en beheer
bosontginningen

Bosexploitatie

Heeft u kaprijpe populieren?  
Wij verzorgen uw volledige bosexploitatie, vragen de nodige kapvergunningen en stellen beheersplannen voor u op.Erkend bosexploitant 

Sinds het bestaan van de Erkenningsregeling voor bosexploitanten is ons bedrijf formeel erkend bosexploitant (nr.20).

Iedereen die in Openbaar bos wenst te werken heeft zo’n erkenning nodig. Wie met ons samenwerkt weet hierdoor dat wij en onze medewerkers met alle documenten en veiligheidsvoorschriften in orde zijn en wij jaarlijks een bijkomende vormingsdag volgen.


Bosexploitatie

BosexploitatieBosontginningBoomstammen Heeft u kaprijpe populieren te koop?

Door onze vele jaren ervaring en uitgebreid klantenbestand kunnen wij u goede prijzen bieden. Al onze exploitaties worden met de meeste zorg uitgevoerd.Wij gebruiken meestal een speciaal uitgeruste rupskraan om de bosbodem zo weinig mogelijk te beschadigen. Voor grotere afstanden gebeurt dit in combinatie met een landbouwtractor.

Bomen vellen
Tijdens de kapping zullen wij zoveel mogelijk toekomstbomen sparen en wordt het takhout onmiddellijk op stapels gelegd zodat de natuurlijke verjonging in het bos hiervan geen hinder ondervindt. De stapels kruinhout worden nadien

verwijderd en gebruikt als duurzame energiebron.


Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis offerte.

Waarom populier? 

Populier houtPopulier is een snelgroeiende boom, een kampioen in het opslaan van CO2. Ideaal voor de locale houtproductie en een aanrader voor elke particulier die bomen wenst te planten en zowel houtopbrengst als milieuzorg wenst te combineren.

Aanplantingen met populier vergen weinig onderhoud in tegenstelling tot beplantingen met bijvoorbeeld jonge eiken waarbij men de eerste vijf jaar heel veel maaiwerk heeft om de jonge boompjes te behoeden van onkruid en andere woekeraars en daarna voortdurend moet uitdunnen. Jonge populieren zijn onmiddellijk 2 meter hoog, hebben geen last van onkruid en dienen niet uitgedund te worden.


Na de aanplant van jonge populieren kan men binnen een periode van 20 à 25 jaar reeds de kaprijpe bomen oogsten en opnieuw het bos aanplanten.

Over een periode van 80 jaar kan men op die manier gemakkelijk tot 3 keer zijn bos kappen en herplanten en op die manier heel wat hout oogsten en opbrengsten genereren.
(na 80 jaar zijn eiken nog steeds niet kaprijp)

Populieren groeien op bijna alle gronden


Locale houtproductie                              

Hout productie


Meer en meer zal locale houtproductie aan belang winnen.
De bescherming van de regenwouden en het stoppen van illegale houtkappen is cruciaal voor ons leefmilieu en ons welzijn.
Oeroude bossen en bomen zijn haast onvervangbaar doordat ze traag groeien en bovendien zorgt het transport over zee voor veel vermijdbare CO2-uitstoot.

Populier is door zijn snelle groei een ideale toekomstboom.

Universiteiten werken met succes aan allerhande technologieën om dit zachte hout  te gebruiken als vervanger voor de veel duurdere hardhoutsoorten.

Investeren in populier is investeren in de toekomst en ons milieu.
Advies aan boseigenaars

Hout productie

Heeft u een bos of bent u van plan een bos aan te leggen, dan geven wij u graag alle advies over het beheer van uw bos, de keuze van de boomsoorten, het aanvragen van alle vergunningen, het opstellen van beheersplannen, het onderhoud en de houtoogst.

Moet u een bos omvormen naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld bouwgrond dan kunnen wij u begeleiden bij het bekomen van de nodige vergunningen en het regelen van de compensaties. 

Contacteer ons vrijblijvend.